Bouwen en Wonen

“cabriolet” Auto lak

Lak beschermen

Veel mensen worden bang van de neutraal getunede lak en de mistrained spray. De mistrained spray kan de hechting van de lak belemmeren en ervoor zorgen dat de vorige lak opnieuw gaat spuiten, waardoor uw auto wordt geruïneerd.

In plaats daarvan moet de “cabriolet” of flexibele spray cover, zoals ze soms worden genoemd, worden gebruikt om het originele lakwerk tegen de elementen te beschermen. De hoes kan gemakkelijk aan de auto of aanhanger worden bevestigd en later worden verwijderd, zodat de glanzende, nieuwe lak eronder te zien is.

De in de fabriek geleverde “lakbeschermings”-folie biedt een goede bescherming voor de buitenkant van de auto. De folie is echter niet van toepassing op het interieur, dus kom niet in de verleiding om uw auto van binnen te verven.

Dit is waar “convertible” autolak om de hoek komt kijken. Sommige fabrikanten brengen een speciale “cabriolet” laag aan op de binnenkant van de auto, zodat deze kan ademen en geen kleur verliest tijdens het proces.

Verschillende fabrikanten gebruiken enigszins verschillende methoden om deze beschermende folie aan te brengen, en hoewel alle hoezen er van buiten hetzelfde uitzien, (het ziet er beter uit dan een plastic raamschild), (maar de binnenkant is wat telt), heeft elke fabrikant dus een iets andere methode.

De gemakkelijkste manier om “converteerbare” autolak aan te brengen is de oude bekleding eraf te halen terwijl u met de auto een langdurige proefrit maakt. Deze proefrit is eigenlijk om het product de tijd te geven zich te hechten en het moeilijkst te verwijderen met fijne nevel.

De tweede optie bij het aanbrengen van ‘converteerbare’ autolakken is het gebruik van een stijve, hittebestendige afdichting die met een kwast kan worden aangebracht. Ook dit zal langer duren om te verwijderen in vergelijking met vinyllijm, maar als u echt niet wilt dat het product hecht, wat is dan het punt? Beide methodes moeten aan een professional worden overgelaten, aangezien dit delicate klussen zijn waarvoor snel specialistische apparatuur en ervaring nodig is.

Als je zoiets nog nooit gedaan hebt, laat je het best over aan de professionals, want die zullen je klus ongetwijfeld met de juiste technieken geklaard hebben. Voor wie echt technisch aangelegd is, is een goede detailing kit, afplaktape, wax en een zachte, flexibele spons een stuk makkelijker.

lees meer

Auto polijsten Den Haag

Glascoating auto

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.