Food

Coffee Bean and Time

Cafe Spijkenisse

Al vele jaren bestaat er een verband tussen de koffieboon en de tijd. Zolang de boon ongeopend blijft, blijft het cafeïnegehalte hetzelfde. Wanneer u een koffieboon koopt, verwacht u een cafeïnegehalte dat vergelijkbaar is met dat in een vers gezet kopje koffie zonder suiker, additieven of andere schadelijke toevoegingen.

Koffie bevat meer dan 500 bestanddelen, zodat het voor wetenschappers onmogelijk was om precies te bepalen wat er in de drank zit. Het is ook onmogelijk om te zeggen of cafeïne verslavend is of niet. Om verslavend te zijn, moet een persoon een fysieke verslaving aan de drug hebben. Dit is niet wetenschappelijk bewezen en er zijn veel tests nodig.

Ik doe al jaren onderzoek naar koffie, bezoek veel koffiehuizen en lees veel boeken over dit onderwerp. Ik ben tot veel conclusies gekomen over koffie. Een van die conclusies is dat het verslavend is, maar een andere conclusie is dat het niet als verslavend wordt beschouwd, wat bewijst dat het niet als slecht voor het lichaam wordt beschouwd. Toch zijn veel mensen in de verleiding gekomen koffie te kopen omdat ze hun cafeïne-inname willen beperken.

Zoals gezegd, 1984 was het jaar waarin de eerste Defibels op de markt kwamen en koffie beslist in trek was. De jaarlijkse consumptie van koffie bedroeg bijna 800 miljard blikjes. Tegen de jaren 1990 verloor de koffie-industrie 5 miljard dollar per jaar en naderde de 1,5 miljard per jaar. De top 3 bedrijven op dat moment waren: Starbucks, Coke en Nestle. Tegen het jaar 2000 waren de gletsjers die ooit zo geavanceerd en zo lekker waren geweest, nu zo koud en regenachtig dat ze niet meer lekker waren. De bedrijven bleven suiker en suikervervangers toevoegen en koude machines en gourmet chocolade.

Het jaar 2001 markeerde het begin van de wereldwijde economische crisis en de wereld werd voor hongersnood behoed dankzij een wereldwijd bewustzijn van honger. De VN-bevolking bereikte 3 miljard. Dit was natuurlijk niet voorspeld en de spectaculaire toename van de voedselproductie was de voornaamste reden waarom de naties niet in paniek raakten. De brandstof was toen en is nog steeds de belangrijkste motor van de economische groei en het is onwaarschijnlijk dat dit ten goede zal veranderen.

Het staatshoofd is voor veel mensen een symbool van verandering geweest en symbolisch zijn ze gebruikt om een persoon te beschrijven die bereid is in die beladen keuze te staan. Het woord “Audacious” komt van het Franse woord “audacious”, dat ook de naam is van een parfum.

De Date King- Er werd gezegd dat toen de Britten Jamaica bezochten in 1655, zij de koning en koningin bananen zagen weggeven aan zijn onderdanen. Engelse kolonisatoren probeerden al vele jaren de bananenteelt in Afrika uit te roeien als een manier om de slaven in bedwang te houden. Verse bananen kostten meer geld en waren sterker aan het land gebonden.

moord wordt vaak aangehaald als een metafoor voor een persoon die bereid is verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar leven. De datum King Jamaicaanse nationale luchtvaartmaatschappij is vernoemd naar de koning, en de luchtvaartmaatschappij draagt zijn as met een oranje veer in elk van hen. Of de data nu belangrijke data zijn in het leven van een individu of een bedrijf, ze symboliseren iets dat nu leeft.

een bril… een symbool voor een lang leven.

Kralen, een symbool voor voorspoed.

Emmers– dit is voor de lange levensduur.

De inhoud symboliseert een lang leven, gezondheid, kracht… alles wat gezond en sterk is.

Het woord banaan komt uit landen als Ghana, vandaar dat de naam ook aan deze vrucht wordt toegeschreven.

De vrucht is lang houdbaar en wordt daarom vaak in stukken gesneden en bewaard.

Aangenomen wordt dat bananen voor het eerst werden geteeld op bananenplantages in Maleisië.

Rond 800 jaar begonnen de Portugezen bananenbomen in het Caribisch gebied te planten.

Bananenboomgaarden werden in de jaren 1800 in de westerse wereld bekend en werden gebruikt bij de koffieplantage.

Bananen werden gekoesterd en vaak als geschenk gegeven.

In Jamaica is het nationale gerecht rijst en bananen; iemand een van deze schenken is bijvoorbeeld een gebaar van vriendschap.

Met Kerstmis kwam de bananensplit voor het eerst voor als de rijke Jamaicanen op kerstavond naar de kerk gingen.

Traditionele spijzen werden door pater Miguel Huit gegeven bij het baden na de communie, deze spijzen zijn een symbool van vrede vooral nu met wereldoorlogen en andere politieke verschillen.

Rijst wordt altijd gegeten met broodvruchten, bijvoorbeeld iboob, en zoute broodvruchten, vriendschap wordt erkend door het geven van een geschenk van broodvruchten.

Hoewel hij zeer aromatisch is, moet de banaan slechts met mate worden gegeten.

het is ook een geschenk voor is een onderdeel van het dieet, omdat banaan de spijsvertering stimuleert.

Lees meer

Biljart Spijkenisse
Muziekcafe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.