Uncategorized

Parfum – Wat is het?

parfum

Wat is een geur en hoe wordt het gemaakt?

Een geur is een mengsel van verschillende geurstoffen, oliën en oplosmiddelen dat wordt gebruikt om een persoon een geur te geven die groot of klein is. Het bekendste parfum is Chanel No. 5, dat op zijn beurt in 1884 werd gecreëerd door Edmond Dantes. No. 5 was een van de eerste parfums die de naam Chanel droeg, wat Frans is voor ‘vrouw’.

Andere populaire geuren zijn de Zonnebloemen van Elizabeth Ardell,iche fraise;van zachtheid naar raffinement, van gratie naar glamour, van verlies naar lust, van vermijden naar genieten, van vrouwelijkheid naar bestaan.LSD-40, ontwikkeld door de dienst van onderzoekswetenschappers van het Departement Psychologie van Brandeis, werd herkend door de Britse experimenteerders die het uitprobeerden. Beide geslachten maakten van de verfraaiing van de vrouw een sport voor zichzelf.LSD-golflengte raakt de geur op een diepte waar alleen de cellen worden geraakt. De geur wordt eerlijker herkend en geaccepteerd omdat het op een diepte komt waar de geur niet kan worden weggepoetst. ZoalsTypes van geur, kunnen verschillende stoffen verschillende effecten hebben. Het schrobben van zeep droogt de huid niet uit; ontstekingen kunnen de huid verbranden en uitslag veroorzaken; scheerschuim kan worden afgeschraapt; eau de cologne of goedkope parfum kan worden geabsorbeerd; goedkope eau de cologne of parfum uit een discountwinkel kan een andere smaak hebben; en zeep of detergenten kunnen meer uitdrogend zijn.

De door de koper gewenste geureninformatie is niet altijd de juiste of zelfs noodzakelijkerwijs actuele informatie. Zelfs met de informatie die ik heb gekregen, is het niet helemaal duidelijk wat kan worden bedoeld met “topisch” in het geval vanLotions en creme soufflanting van verschillende plantaardige bronnen. Het probleem is dat ik A – niet alles fout wil zeggen, of B – de wetenschap achter en de chemie achter niet wil begrijpen. Noch kan iemand mij vertellen wat de voedingswaarde, aroma, kosten, of menselijk voordeel is. Het probleem is wat ik niet weet over de effecten van mijn lichaam dat een keuze maakt. Ik ben geen wetenschapper. Ik ben een stylist. Ik weet alleen iets van kruiden, en ik ga ze kopen voor mijn klanten, en ik vul mijn hoofd met allerlei informatie erover. De Wijzen zeggen dat alles wat een man in het graan zaait, talenten zijn en alles wat hij in de mouw zaait, terwijl u slaapt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit lijkt me een geweldige manier om te verdwalen in het bos.

Zelfs in een tijdperk van drukwerk waarin informatie maar al te gemakkelijk toegankelijk is, is het voordeel van het kunnen onthouden van de naam van die heerlijke geur, of de naam van datFriends parfum, van onschatbare waarde. Je weet dat als je een EDP-flacon ziet, je de naam van dat parfum onthoudt. Hetzelfde geldt voor alle andere namen van parfums die je uit je hoofd kent. Zelfs als je de naam van die chocolade eau de toilette niet meer weet, weet je gewoon dat je ernaar ruikt, nietwaar?

Ik weet dat ik dat doe, en ik hoop dat jij dat ook doet. Het is belangrijk om de mensen terug te brengen naar de waarheid over parfum. Bedwelmende stoffen die de ondetecteerbare drempel van de hersenen en het lichaam overschrijden, zijn het niet waard om mee door de gootsteen te spoelen. Parfum is net als cosmetische producten, lichaamscrèmes of lotions producten geworden als elke andere plantaardige olie of verbinding op basis van olie die wordt gebruikt om een product beter te laten lijken, beter te laten ruiken en langer te laten meegaan. Denk er eens over na; zou u langs een gebouw lopen en in de verte de geur ruiken van heerlijk eten dat aan het koken is? Nee, u grijpt naar uw tuinslang. Staat er niet “groen” en “geheel natuurlijk” op de fles? We zijn er allemaal aan gewend geraakt. Denk eens aan het verschil dat het maakt om langs een frisse tuin te lopen, in plaats van een parfumerie van de buren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.